maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Maskinentreprenör tog hem viktigt eljobb

Kanonaden Entreprenad, ett dotterbolag till AF Gruppen, har tilldelats uppdraget att genomföra utbyggnad och nybyggnation av Odensala station i Sigtuna kommun, norr om Märsta. Slutkund är Svenska Kraftnät.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Den nya stamnätsanläggningen kommer att täcka en yta av 192 000 kvadratmeter, vilket är ungefär lika stort som 27 fotbollsplaner. Foto: Tomas Ärlemo/Pressbild/Svenska Kraftnät

Kontraktet med stationen innefattar totalentreprenad och projektet inkluderar en rivning av befintliga fundament i den nuvarande anläggningen, samt olika anläggningsarbeten såsom terrassering, losshållningsarbeten och betongarbeten för att skapa nya fundament.

Uppdraget utförs åt Eitech Engineering AB och slutkunden är Svenska Kraftnät.

Den nya stationen är viktig för att möta det ökade behovet av el i Uppsala- och Stockholmsområdet. Den nya stamnätsanläggningen kommer att täcka en yta av 192 000 kvadratmeter, vilket är ungefär lika stort som 27 fotbollsplaner.

- Vi är stolta över att Kanonaden Entreprenad har erhållit detta betydelsefulla uppdrag för utvecklingen av Odensala station. Projektet speglar vårt åtagande att stärka och förbättra infrastrukturen för det svenska elnätet. Vi ser fram emot att leverera högkvalitativa resultat och bidra till framsteg inom energisektorn, säger Ola Forsell, vd Kanonaden Entreprenad.

Byggstarten är planerad till 2023.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer