maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Maskiner schaktar för nytt bårhus

RO-Gruppen ska på uppdrag av Bollebygd och Töllsjö Pastorat uppföra ett nytt bårhus i centrala Bollebygd, beläget mellan Borås och Göteborg. Markarbetet har dragit igång.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Mattias Nyman, entreprenadchef på RO-Gruppen Södra Älvsborg. Foto: RO-Gruppen/Pressbild

Uppdraget avser nybyggnation om cirka 160 kvm med personalutrymmen, allmänna utrymmen för anhöriga samt kist- och kylrum. Även en minneslund ska anläggas i anslutning till bårhuset och den befintliga kyrkan.

Stommen i bårhuset byggs i KL-trä och limträ och uppförs under väderskydd för att bibehålla maximal kvalitet på materialet under byggtiden. På taket lägger man bandtäckt plåt och ett viktigt inslag i projektet är installationen av solceller, som bidrar till en mer energieffektiv byggnad.

Det som gör denna byggnation särskilt unik är den höga kvaliteten på valen av byggmaterial samt de exklusiva detaljer som kommer att användas i interiören. Invändigt kommer man bland annat att använda dekorskivor i KL-trä.

– Detta är ett intressant projekt ur många aspekter, som vi tar oss an med vår breda erfarenhet av nybyggnationer tillsammans med stor omsorg för beställaren och verksamheten. Projektet är ett viktigt bidrag till samhället och dess behov av fastigheter för livets alla skeden, säger Mattias Nyman, entreprenadchef på RO-Gruppen i Södra Älvsborg.

Markarbete på plats har påbörjats och projektet ska stå färdigt i november 2024.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer