maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Renta gör storaffär på dumprar

Renta har köpt 20 stycken Bergmann-dumprar av Maskinia som ska levereras under de kommande två åren. Därefter kan det bli ytterligare beställningar.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Maskinia och Renta har slutit ett nytt avtal på 20 Bergmann-dumprar. Foto: Maskinia

Renta och Maskinia har gjort affärer ihop i många år. Nu utvidgas samarbetet ytterligare genom en ny storsatsning från Renta som avser en beställning på 20 Bergmann-dumprar av modellen C815s.

– Det känns roligt att formalisera och utvidga det goda samarbete vi har haft och har med Renta Maskinuthyrning, säger Fredrik Holmquist, vd för Maskinia.

Avtalet mellan Maskinia och Renta börjar med en leverans om 20 dumprar under de kommande två åren och sträcker sig sedan vidare framåt med flera maskiner. Initialt är det framför allt modellen C815s som stärker upp flottan på Renta, en snabb smidig dumper med hela 12 tons lastkapacitet som tar sig fram överallt. Maskinerna som levereras till Renta kommer med sviveltipp, vilket möjliggör tippning i valfri vinkel bakåt.

-Ett smidigt samarbete med Maskinia och deras starka eftermarknad gjorde valet lätt när vi behövde stärka upp dumperflottan säger Wille Törnkvist Renta Maskinuthyrning.

– Ett bra samarbete med en leverantör som har en stark eftermarknad i samma område som vi själva är representerade är en förutsättning för oss och det har Maskinia. Bergman dumprarna har en erkänt hög kvalitet och driftsäkerhet vilket gjorde valet enkelt för oss, nu när vi måste förnya vår flotta av större dumprar, uppger Anders Wictorsson, Renta Maskinuthyrning.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer