maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Maskinia trippelt ISO-certifierade

Maskinia har ISO-certifierats inom arbetsmiljö, miljö och kvalitetsledning. Certifiering har varit en målsättning i många år, enligt vd Fredrik Holmquist.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Maskina har i dagarna fått trippla ISO-certifieringar inom miljö, arbetsmiljö och kvalitetsledning. Foto: Ann-Louise Larsson

– Att bli ISO-certifierad har varit en målsättning i många år men nyttan ökar med storleken på företaget och nu var det dags. Vi har sedan en tid passerat 100 anställda, 600 miljoner i omsättning och har åtta anläggningar runt om i landet och då blir effekten av ISO-certifieringen större säger Maskinias vd Fredrik Holmquist.

Maskinia har nu fått tre olika certifieringar: kvalitetsledningssystemet ISO9001, miljöledningssystemet ISO14001 och arbetsmiljöledningssystemet ISO45001.

ISO9001 är en standard för kvalitetsledningssystem som hjälper organisationer att uppnå högsta nivå av kvalitet i alla aspekter av sin verksamhet. Certifieringen visar att Maskinia har implementerat en kvalitetsstyrning i hela företaget, från ax till limpa eller från inköp och försäljning till leverans och service på eftermarknaden.

ISO14001 är en standard för miljöledningssystem som hjälper organisationer att identifiera och hantera sin miljöpåverkan. Certifieringen visar att Maskinia är engagerade i att minska sin påverkan på miljön genom att implementera miljövänliga processer och att arbeta för att uppnå en hållbar verksamhet. Här kommer Maskinia Blue in, som Maskinentreprenören tidigare berättat om, där huvuddragen är att:

  • Erbjuda kunderna maskiner med alternativa motorer för att gå mot fossilfri drift
  • Driva omställningen till fossilfri olja och diesel för minskad miljöpåverkan
  • Leda omställningen av de egna anläggningarna, bilar med mera mot en minimal miljöpåverkan
  • ”Maskinia Reman” som innebär att skapa en cirkulär hantering av maskiner, batterier och reservdelar

ISO45001 är en standard för arbetsmiljöledningssystem som hjälper organisationer att skapa en säker och hälsosam arbetsmiljö. Certifieringen visar att Maskinia har implementerat en strukturerad metod för att förebygga skador och sjukdomar på arbetsplatsen, och att de är dedikerade till att skydda hälsan och säkerheten för alla sina anställda. Maskinia strävar kontinuerligt mot att vara en arbetsgivare av högsta klass - a great place to work!

– Vi är mycket stolta över att ha uppnått denna trippelcertifiering! Dessa certifieringar stärker vårt arbete runt att öka kundnöjdheten och personalens trivsel och trygghet. Vi kommer att fortsätta arbeta med att förbättra vårt företag. Dessa certifieringar var ett mål på vägen, men vi har mer att ge och siktar mot högre nivåer med ännu nöjdare kunder och medarbetare på Maskinia, säger Fredrik Holmquist.

 

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer