maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Maskinsystem får ny ägare

Investeringsbolaget Sareq Invest AB har köpt upp Maskinsystem AB och ska nu stötta företaget i den fortsatta expansionen, främst geografiskt men även i intäktsområden.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Maskin System AB har fått ny ägare i form av investmentbolaget Sareq Invest AB. Foto: Arkivbild

– Nu kan vi bredda vår verksamhet tillsammans med en ny, stark ägare. Det ger oss nya möjligheter vilket känns fantastiskt, säger Simon Skinnars på Maskin System Europe. 

Maskin System har varit verksamma i branschen sedan 2012, men det är först under de tre senaste åren som företaget börjat skapa sig ett namn i branschen och omsätter idag runt 150 miljoner. Förutom maskinstyrning från Makin’3D, eller projektstyrning om man så vill, jobbar Maskin System även med mätutrustning som totalstationer, lasrar, rovers och liknande från Hexagon-ägda Geomax samt Pix4D, Vidoc, ett mätinstrument med GPS-mottagare som används ihop med en mobiltelefon. Företaget har huvudkontor i Örebro och sysselsätter ett 30-tal anställda.  

Sareq är familjeägt investeringsbolag, som utvecklades av Bengt-Olov Forssell, en av grundarna till Rusta-koncernen. Han brann för entreprenörskap och tanken med Sareq har sedan starten varit att investera i företag med ambitionen att främja dess fortsatta utveckling och tillväxt.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer