maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Maskinuthyrare levererar allt oftare byggtjäster

Det stora uthyrarna av byggmaskiner har de senaste åren utvecklat sin affärsmodell och levererar allt oftare tjänster i nära samarbete med sina beställare. Nu drar Cramo igång nytt projekt med NCC.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Magnus Brunander Cramo, Jakob Revellé blockchef NCC samt Michael Rusin platschef NCC. Foto: Cramo/Pressbild

Ett joint venture mellan Jernhusen och NCC ska skapa och förverkliga Park Central i Göteborg med byggstart under 2024. Det är ett stort projekt, byggkostnad uppskattas till 1,5 miljarder och ska stå klar 2027.

Cramo ska här leverera flertalet flexibla lösningar kring samarbete och logistik, digitala lösningar samt även arbetssätt för att hålla nere kostnader åt NCC.

- Vår målsättning är att stötta vår uppdragsgivare på bästa sätt vi kan och verka mer som en partner än enbart en leverantör, säger Magnus Brunander, customer success manager på Cramo .

Konkurrenten Ramirent har också under ett antal år levererat den här typen av helhetstjänster som i princip rör hela byggprocessen från etablering till färdigt projekt. Treden är tydlig.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer