maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Maskinuthyrare satsar på eventbranschen

Nu satsar Ramirent på att nå ut med sitt erbjudande till fler branscher och bli starka inom maskinuthyrning för events.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article I december tillträdde Erik Ek som ansvarig för att utveckla och samordna uthyrning till olika evenemang runt om i landet.

Ramirent har länge jobbat med fokus på bygg, industri, och anläggningsbranschen. Nu ser man nya möjligheter att växa inom eventbranschen. I december tillträdde Erik Ek som ansvarig för att utveckla och samordna uthyrning till olika evenemang runt om i landet.

– Vi levererar redan idag till väldigt många lokala evenemang. Här ser jag att vi kan bli ännu bättre på att nå ut med en större del av vårt erbjudande – allt från trafikavstängningar och ställning till el och avspärrningslösningar, säger Erik Ek.

Eventmarknaden är viktig för Ramirent redan idag. Bland annat har man levererat till Stockholm International Horse Show, Stockholm Marathon, rockfestivaler som Sweden Rock, O-ringen och Volvo Car Scandinavian Mixed.

Det finns flera anledningar till att Ramirent satsar på att bli starka inom event.

– Dels behöver vi bredda vår kundbas när konjunkturen sviktar. Dessutom vill vi bli bättre på att samordna Ramirents erbjudande med våra dotterbolag Rentsafe och RSA. Att vara en heltäckande leverantör stärker vårt varumärke och visar att vi är mer än en maskinleverantör till bygg- och anläggningsföretag, säger Erik Bengtsson, vd och koncernchef Ramirent.

– Dessutom har vi en bred kunskap inom elberäkning, TA-ritningar, säkerhetslösningar och vilka maskiner som passar för vilka event, som vi gärna delar med oss av till våra kunder.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer