maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Maskinuthyraren Renta får ny ägare

Intera Fund, Rentas ägare, säljer till IK Partners, som är en privat aktieinvesterare.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Renta kommer få ny ägare Foto: Renta

Företagets ledning kommer att fortsätta som betydande ägare i företaget och alla aktieägare som fortfarande är verksamma inom företaget kommer att erbjudas en möjlighet att återinvestera tillsammans med den nya ägaren. Rentas ledningsgrupp har åtagit sig att göra betydande återinvesteringar.

Renta Group är ett maskinuthyrningsföretag med mer än 100 depåer i Finland, Sverige, Norge, Danmark och Polen. Den utrustning som erbjuds tillgodoser ett stort antal kundbehov inom bygg- och infrastruktur samt industrimarknaden. Företaget erbjuder också anläggningsmaskiner, byggnadsställningar och väderskyddstjänster med mera.

Renta etablerades 2015 efter sammanslagning av tre finska företag. Sedan dess har Renta ökat betydligt genom den organiska tillväxten av sina depåer, en rad nyöppningar och strategiska förvärv. I dag sysselsätter Renta över 1000 personer i Finland, Sverige, Norge, Danmark och Polen.

IK Partners är ett europeiskt privatägt företag som är inriktat på investeringar i Benelux, DACH, Frankrike, Norden och Storbritannien. Sedan 1989 har IK anskaffat mer än 14 miljarder euro i kapital och investerat i över 155 europeiska företag.

Text:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer