maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Maskinutyrare höjer ribban för att sänka utsläppen

Ramirent som ägs av franska jätten LOXAM Group - åker nu med på en tuff reduktionsplan som följer Parisavtalets mål. Det kommer att påverka både byggföretag och konkurrenter.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Ramirent och LOXAM räknas tillsammans som det fjärde största uthyrningsföretaget för anläggningsmaskiner i världen. Beslutet lär alltså påverka både byggbraschen och uthyrarens konkurrenters strategier på området. Foto: Ramirent/Pressbild

Ramirent har via sina ägare Loxam godkänts av Science Based Targets Initiative (SBTi), vilket enligt uppgift gör koncernen till den första uthyrningsleverantören att uppnå denna tuffa certifiering. Är man med i SBTi finns det ingen sätt att "smita" eller ducka. Det är bara att köra om det inte ska bli massmedial uppmärksamhet.

SBTi grundades 2015 som ett partnerskap mellan Carbon Disclosure Project, FN:s Global Compact, World Resources Institute och WWF, och definierar och främjar bästa praxis för att minska utsläppen av växthusgaser, i linje med den senaste vetenskapliga forskningen. En grupp oberoende experter bedömer företagens minskningsmål mot strikta kriterier för att avgöra om de är förenliga med Parisavtalets mål, att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader.

Ramirent och LOXAM räknas tillsammans som det fjärde största uthyrningsföretaget för anläggningsmaskiner i världen. Beslutet lär alltså påverka både byggbraschen och uthyrarens konkurrenters strategier på området. Koncernen har åtagit sig att minska de direkta utsläppen med 50 procent och de indirekta utsläppen med 30 procent till 2030. Det är alltså sex år dit.

- Vi är glada över att Science Based Targets initiative har bekräftat att relevansen av vår miljöpolicy ligger i linje med Parisavtalet. Vi har stöttat detta initiativ från första början, eftersom vi ville placera våra ambitioner inom en erkänd internationell ram, en garanti för uppriktighet och öppenhet. Vi är fast beslutna att fortsätta våra ansträngningar i nära samarbete med vårt ekosystem av kunder och leverantörer för att nå våra mål, säger Alice Hénault, Group Strategy and Development Director på LOXAM.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer