maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Massor av Volvos hjullastare till försvaret

I ett nytt ramavtal med Försvarets Materielverk FMV), ska Swecon leverera hjullastare i sex storlekar till Försvarsmakten. – Med optioner löper ramavtalet på upp till sju år, säger Tomas Nieminen, Manager Project Sales på Swecon.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article – Med optioner löper ramavtalet på upp till sju år, säger Tomas Nieminen, Manager Project Sales på Swecon. Foto: Swecon/Pressbild

FMV och Swecon har en sedan en tid redean en väl upparbetad affärsrelation. Det föregående ramavtalet, som tecknades 2018, resulterade i leveranser av totalt 237 hjullastare i storlekarna L35 till L110. Men nu växer det.

– Det nya ramavtalet är potentiellt dubbelt så stort, säger Tomas Nieminen.

Avtalet gäller hjullastare i storlekarna L35, L60, L90, L110, L120 och L150 samt lämpliga redskap för olika användningsområden. Ramavtalet täcker även reservdelar, service, underhållsstöd samt support. En del special ska också fixas.

– När det gäller maskiner för de olika vapenslagen – armén, marinen och flygvapnet – kan det även vara aktuellt med en rad olika anpassningar.

De första maskinerna kommer att levereras ut under året från Swecons utrustningsverkstäder, främst Eskilstuna.

– Avtalet har även stor betydelse för landets försvars- och försörjningsmöjlighet i en försvårad situation. Det är även viktigt för Volvo CE och produktionen i Sverige.

Sara Claesson, marknadsansvarig för Swecon Sverige på Volvo CE, har tillsammans med sina kollegor hjälpt till och koordinerat ramavtalets innehåll och förankrat alla åtaganden med i huvudsak fabriken i Arvika.

– Det känns både roligt och viktigt nu när ramavtalet är klart. Även om vi inte vet exakta volymer ännu, så vet vi att det är potential för många maskiner under en lång tidsperiod. Det är ett fint kvitto på våra tidigare leveranser, att vi har bra produkter samt att vi tillsammans med Swecon kan göra anpassningar och erbjuda stöd för att leva upp till FMV:s högt ställda krav.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer