maskinentreprenoren logo

Branschnytt

ME-företag sålt till investerare

Investeringsbolag Grand Capital AB förvärvar 100 procent av aktierna i Perssons Entreprenad & Åkeri AB. Bolaget grundades som enmansbolag 2009.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Urban Sturk Grand Capital, Dennis Persson Perssons Entreprenad & Åkeri, och Tony Andersson Grand Capital. Foto: Pressbild/Svensk Företagsförmedling

Perssons Entreprenad & Åkeri AB som grundades 2009, utför entreprenadtjänster främst mot järnvägssektorn i norra Norrland. Bolaget har vuxit från ett enmansbolag till ett företag med cirka 20 anställda och en omsättning som överstiger 40 miljoner kronor.

Dennis Persson, grundare och VD för bolaget, ser - enligt ett pressmeddelande - positivt på den nya ägarstrukturen. Han framhäver att samgåendet med Grand Capital erbjuder en unik möjlighet för Perssons Entreprenad & Åkeri att utvecklas vidare med bibehållen självständighet och identitet, men med tillgång till större resurser och ett utvidgat nätverk.

Men i detta koncept har Grand Capital precis börjat. Det aktuella förvärvet är bolagets första entreprenadbolag, och det första bolaget i huvud taget. Däremot ska teamet bakom Grand Capital har erfarenhet av tidigare verksamhet med entreprenadbolag. Urban Sturk på Grand Capital var till exempel medgrundare till Infrea som har relativt stor portfölj av entreprenadbolag. Tony Andersson på Grand Capital har bland annat flera år på Skanska bakom sig.

Grand Capital AB som grundades 2023, siktar på strategiska förvärv av företag som är engagerade i "samhällskritisk infrastruktur".

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer