maskinentreprenoren logo

Branschnytt

ME-företag sålt till investerare

Väg & Schaktmaskiner som grundades 2003 är sålt till Eber Holding med fokus på fastighetsutveckling.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Körare och säljare skålar efter kontraktskrivning. Foto: Svensk Företagsförmedling/Pressbild

Väg & Schaktmaskiner anses vara en väletablerad leverantör till de stora byggbolagen primärt i Skåne samt även i Halland och Småland. Bolaget tar sig an avancerade markprojekt och arbetar primärt med nybyggnation inom skolor, industrihallar, dagvatten/gator/va-system gentemot kommuner.

Nuvarande ägare Robert Nilsson kommer arbeta vidare i bolaget och kommer tillsammans med nya ägarna Eber Holding och befintlig personal fortsätta utveckla företage på ett lönsamt vis. Företaget har en omsättning på drygt 25 miljoner och 13 medarbetare.

Eber Holding AB är ett familjeägt investeringsbolag med bakgrund från bl.a. leksaksbranschen, men numera med fokus på fastigheter, fastighetsteknik och fastighetsutveckling.

- Vi är enormt stolta över förvärvet av Väg & Schaktmaskiner Sjöbo AB som är ett mycket välskött bolag. Vi ser framemot en fortsatt framgångsrik resa tillsammans med alla duktiga och passionerade anställda på bolaget. Markentreprenad branschen är en spännande och dynamisk bransch som vi länge velat gå in i och tillsammans med Robert och hans fantastiska team så kan det här blir hur bra som helst, säger Ann Katina på Eber Holding.

Även Robert ser väldigt positivt på framtiden tillsammans med nya ägarna:

- Vi ser fram emot att bli en del av Eber Holding AB och ta nästa kliv i Väg & Schaktmaskiners utveckling. Det känns spännande att få fortsätta driva företaget i samverkan med våra nya ägare. Eber Holding AB känns som ett företag som har en önskan att driva företaget vidare i samma anda som hittills. Tillsammans kommer vi att få en större kapacitet att vidareutveckla företaget för att erbjuda våra kunder bästa service och kvalité. Jag vill också passa på att ge en eloge och ett stort tack till all personal som tillsammans med mig utvecklat Väg & Schaktmaskiner till det konkurrenskraftiga företag det är idag, säger Robert Nilsson.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer