maskinentreprenoren logo

Ledare

Meningen med journalistik och ME

Gammal hederlig journalistik har otippat...

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Gammal hederlig journalistik har otippat fått ett uppsving efter den tsunami av uppgifter från olika aktörer som blivit åtkomlig på olika sociala medier de senaste åren. I dag vet alla att det finns konton som endast finns till för att påverka, tycka och ibland till och med sprida desinformation. Avsändarna behöver inte ta ansvar. Käll-kritik kräver kompetens och kunskap.

Samtidigt har sann och relevant opartisk information som underlättar eller helst förbättrar vardagen blivit en allt mer exklusiv och dyr vara. Prenumerationskostnaderna stiger. Risken finns att bara de som har råd får rätt information. Farlig utveckling.Visste du att Maskinentreprenören enligt policybeslut av styrelsen får och ska granska även me?

Det gör vi också. Inte alltid populärt bland me:s anställda.Så jag vill därför passa på att säga detta: Arbetet med att förnya och modernisera me som pågår nu är inte bara nödvändig utan kommer att stärka medlemmarnas konkurrenskraft. Utan denna förbättring riskerar förbundet dock att tappa kompetens och relevans. Det är min oberoende och objektiva analys av läget. Och det är fakta som jag som ansvarig utgivare står för.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer