maskinentreprenoren logo
Ledare

Meningen med journalistik och ME

Gammal hederlig journalistik har otippat...

Text: Micael Appelgren

2018-09-18

Lästid

0 min
Dela

Gammal hederlig journalistik har otippat fått ett uppsving efter den tsunami av uppgifter från olika aktörer som blivit åtkomlig på olika sociala medier de senaste åren. I dag vet alla att det finns konton som endast finns till för att påverka, tycka och ibland till och med sprida desinformation. Avsändarna behöver inte ta ansvar. Käll-kritik kräver kompetens och kunskap.

Samtidigt har sann och relevant opartisk information som underlättar eller helst förbättrar vardagen blivit en allt mer exklusiv och dyr vara. Prenumerationskostnaderna stiger. Risken finns att bara de som har råd får rätt information. Farlig utveckling.Visste du att Maskinentreprenören enligt policybeslut av styrelsen får och ska granska även me?

Det gör vi också. Inte alltid populärt bland me:s anställda.Så jag vill därför passa på att säga detta: Arbetet med att förnya och modernisera me som pågår nu är inte bara nödvändig utan kommer att stärka medlemmarnas konkurrenskraft. Utan denna förbättring riskerar förbundet dock att tappa kompetens och relevans. Det är min oberoende och objektiva analys av läget. Och det är fakta som jag som ansvarig utgivare står för.

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy