maskinentreprenoren logo
Krönika

Meningen med livet – bygg en väg!

Lika bra att gå ut...

Lästid

0 min
Dela

Lika bra att gå ut hårt och hävda att entreprenörer har optimala förutsättningar för att uppnå lycka. Forskning tyder nämligen på att vi bli lyckliga av att jobba i projekt. Det är något med att få påbörja, och framför allt avsluta, ett avgränsat projekt som gör att vi blir tillfreds med livet. Känns det igen?Det ligger ju i en entreprenörs DNA att ständigt ge sig i kast med nya utmaningar. Kicken när det går väl är en del av drivkraften.

Misslyckanden skakar man av sig och tar nya tag. Men det är inte bara att hugga vilket projekt som helst och knacka på lyckans port. Ett meningsfullt projekt gör enligt forskarna saken ännu bättre och det är här vi kommer in på vad vi egentligen håller på med om dagarna. Är det meningsfullt att bygga vägar, lägga grunder till hus och dra fram fiber? Check på alla punkter, eller hur!

Bertil Jonsson, mångårig entreprenör i Västervik, brukade berätta om vägar han dragit runt om i Småland och om broar hans firma byggt. Bertil är borta sedan lång tid tillbaka, men vi är fortfarande många som minns hur stor betydelse dessa projekt hade för honom. Hur tanken på dem fick honom att må bra. Just nu är omständigheterna extrema.

Vi lever i en förvirrande och omstörtande tid. Ingen vet om och när vi återigen kommer att få uppleva en vardag som vi känner igen den. Ett är dock säkert, för de allra flesta av oss kommer livet att gå vidare. Och då behövs något som kan göra våra liv meningsfulla och rent av bjuda på lite lycka.Det är här hela vår bransch utmärker sig. Dag efter dag arbetar vi i projekt.

Det kan vara ett enskilt avlopp som ska planeras och genomföras, en tunnel som ska drivas eller en vägterrass som ska färdigställas. Även om projekten ibland är långa och det är svårt att se ett slut kan vi alltid dela upp dem i mindre enheter för att få uppleva flera tillfredsställande målgångar. En optimalt fylld skopa med hjullastaren är också ett mål och ett avslutat projekt i all sin enkelhet. Förutsättningarna är helt enkelt perfekta för alla som har glädjen att kunna kalla sig entreprenör.

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy