maskinentreprenoren logo

Branschnytt

ME-ordförande tar över som vd för Bellman Group

ME:s ordförande Magnus Persson har utsetts till ny vd och koncernchef för Bellman Group. Han har jobbat i Bellman-koncernen sedan 2018 då koncernen köpte upp VSM, där Magnus tidigare var vd.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Maskinentreprenörernas ordförande Magnus Persson blir vd och koncernchef för Bellmans. Foto: Juliana Fälldin

Sedan ett år tillbaka har Magnus Persson varit vice vd och COO i Bellman-koncernen. Nu kliver han alltså upp och axlar vd-rollen efter Håkan Lind, som går vidare till en ny befattning inom koncernen, där han ska ha fokus på att stödja bolagets fortsatta tillväxt genom förvärv. Han kommer dessutom att vara vice vd samt ingå i Bellman Groups koncernledning.

– Jag är väldigt glad att Magnus med sin bransch- och marknadskompetens har accepterat att ta rollen som vd med uppgiften att vidareutveckla bolaget i linje med vår långsiktiga strategi. Samtidigt vill jag tillsammans med övriga styrelsen och ägare rikta ett varmt tack till Håkan som under sin tid som vd utvecklat Bellman Group från ett bolag huvudsakligen aktivt i storstockholmsregionen, och en omsättning på cirka 800 miljoner 2017, till ett bolag som nu även täcker stora delar av södra Sverige och har en omsättning på cirka 3,3 miljarder kronor. Styrelsen gläds vidare åt att vi får behålla Håkan i ny viktig roll inom koncernen, säger Björn Andersson, styrelseordförande.

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer