maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Metso köper upp Häggblom

Metso har tecknat ett avtal om att förvärva finska Häggblom Oy, därmed stärker Metso upp med truckflak och skopor för gruvdrift. Häggbloms, med mera.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Häggblom Oy blir en del av Metso. Foto: Häggblom/Pressbild

Förvärvet ska bredda Metsos erbjudande inom flak och skopor genom att tillhandahålla kompletta lösningar för lastning och materialtransport samt stärka företagets position på eftermarknaden, skriver Metso i ett pressmeddelande. Målet är att nyttja Häggbloms starka kompetens inom teknik och tillverkning i samarbete med befintliga partners på regional och global basis.

- Lastning och materialtransport är en växande verksamhet, och vårt mål är att ytterligare utveckla vår förmåga att ge service till våra kunder. Häggbloms produktsortiment, kunskap om tillverkning, tekniska kapacitet samt serviceexpertis, är ett bra tillskott till Metsos utbud av slitdelar. Häggbloms medarbetare kommer att tillföra värdefull kompetens till Metso, och vi ser fram emot att bygga vidare på det fina partnerskap vi har utvecklat under åren, säger Heikki Metsälä, President, affärsområde Consumables, Metso.

- Det här är början på ett nytt spännande kapitel för vårt företag. Vi har framgångsrikt samarbetat med Metso under många år, och vi är nu glada över att bli en del av ett internationellt företag. Vi är övertygade om att vår expertis och våra produkter kommer att passa väl in i Metsos erbjudande inom lastning och materialtransport. Detta förvärv kommer att gynna våra kunder och anställda som är våra viktigaste tillgångar", säger Jukka Karhula, VD, Häggblom.

Förvärvet beräknas vara slutfört i augusti 2023. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra värdet av transaktionen, vilket inte har någon betydande inverkan på Metsos finansiella resultat.

Häggblom Ab fick sin början i Karleby år 1954. Företaget har utvecklats under 60 år och blivit en framstående internationell aktör inom verkstadsindustrin.

Idag är Häggblom tillverkare av underreden och redskap. Häggblom påbörjat en omfattande satsning i Sverige år 2015.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer