maskinentreprenoren logo
Ledare

Nu känner vi av en del gupp i vägen

Lästid

0 min
Dela

Ingen gillar en pessimist - en negativ person som pekar på problem snarare än möjligheter. Det blir dålig stämning helt enkelt. Vi är ju mitt i en högkonjunktur och behovet av maskinentreprenörernas tjänster är stort. Samhället behöver våra maskiner över hela landet och i en rad olika branscher. Vad är problemet?

Jo, det börjar bli dyrt… Kostnaderna ökar. Byggmaterialpriserna skenar, Cementa och gruvor kämpar med tillstånd som verkar svårare än Rubicks kub att lösa. Dieselpriset…Brist på kompetent yrkesfolk, både på marken och i maskinen. Priset på elmaskiner? Hutlösa. Trots högt tryck i konjunkturen, det finns mörka moln i horisonten.

Så vad kan vi maskinentreprenörer göra åt detta då?

Jo, vi gör som vanligt. Vi jobbar på och problem som dyker upp – löser vi. Men mitt tips är att ägna lite mer tid åt omvärldsbevakning de kommande månaderna. Inget är så irriterande som att bli överraskad för att man missat det uppenbara. Ännu värre är det om konkurrenten snappat upp något viktigt när man själv stod på huvudet i en grop med det praktiska.

Läs inte bara Maskinentreprenören – lyssna gärna på P1 också. Läs ekonomisidorna lika noga som teknik-sidorna. Nu åker vi.

Plus & Minus

Konjunkturen ser bra ut.

Priserna på det mesta rusar.

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy