maskinentreprenoren logo

Ledare

Närmar vi oss ett Big bang?

placeholder
Micael Appelgren, Chefredaktör

Lästid:  0 min

article
article Micael Appelgren, Chefredaktör Foto: Ryno Quantz

Jag ska sammanfatta läget på några rader:

Massor av jobb, ökade kostnader och svårt att rekrytera. Omtumlande teknikskifte och tuffa miljö­krav med eskalerande administration som följd. Byråkrati och långa leveranstider. En våg av förvärv där nya branschjättar tar plats. Cementbrist?

Snart smäller det, eller?

Nej, men det pyr. Sakta. Men det som pågår skulle antagligen se ut som Big bang om vi snabbspolade framåt från idag. Vi är i början; det kommer att pyra och flamma upp i flera år till.

Det är hårt tryck där ute, år ut och år in, känns det som. När kommer lågkonjunkturen? Skulle branschen egentligen kanske behöva en paus: Ställa om, hinna tänka och få ordning på styrkorna inför kommande slag. Statistiken pekar dock på ökat anläggningsbyggande och även projekteringen av anläggningsjobb ökar just. Det är inte klokt egentligen.

Så vad kan vi göra? Jo, hänga på tåget och hålla oss uppdaterade. Kunskap är makt. Fortsätt läs Maskinentreprenören. Branschens bästa tid kan vara nu. Och du är mitt i händelsernas centrum.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer