maskinentreprenoren logo

Branschreportage

Micke kan själv

Nästan alla framgångsrika företagare har...

placeholder
June Stenmark

Lästid:  0 min

article

Det här kommer bli ett annorlunda reportage… skribenten kommer själv att tvingas vara med i texten för att denna historia ska bli riktigt begriplig.

För drygt tio år sedan träffade jag Mikael Johansson på en flygplats. Han och ett antal entreprenörer var på väg till Japan och Sydkorea tillsammans med maskinleverantören för att besöka Takeuchi och Hyundai. Jag skulle med och försökte trevande ge mig till känna som Maskinentreprenörernas representant och chefredaktör på tidningen Maskinentreprenören.

Jag var ett udda inslag i gruppen som försökte hänga med i samtalet så gott det gick. Snart kom frågan från Mikael Johansson:

Maskinentreprenörerna, det är ME va?

– Jo, det stämmer, bekräftade jag. Vi är en bransch- och arbetsgivarorganisation, som hjälper företagare med en rad olika saker… Du är inte medlem då, antar jag…?

– Nej, det har jag aldrig tänkt på. Det är väl för de som inte kan och vet hur man gör liksom, nya i branschen?

Här skrattar alla runt bordet på flygplatsen och diverse tråkningar och halvelaka skämt flyger runt. Jag känner mig ganska dum och ensam plötsligt. Men de där fyra fem minuterna har jag inte glömt sedan dess. Om Mikael Johansson, som då var drygt 30 år gammal, hade denna uppfattning, så hade ME ett problem med kommunikationen ut mot branschen.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer