maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Miljardjobb till Peab

Peab har fått uppdraget att bygga ett nytt simhallskvarter i Partille kommun. Beställare är Partillebo och kontraktssumman uppgår till 1,3 miljarder svenska kronor.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Peab får miljardjobb i Partille. Foto: Norconsult

Uppdraget består av att bygga ett nytt simhallskvarter med simhall, bostäder, lokaler och parkeringsanläggning på området Partille Port i centrala Partille. Simhallen kommer att ha plats för såväl träning som återhämtning och bland annat innehålla en motionsbassäng, två multibassänger med ställbart vattendjup och ett familjebad med vattenrutschkana. I simhallen inkluderas även en separat relaxavdelning med tillhörande friskvårdsytor. I simhallskvarteret kommer 95 hyresrätter att byggas tillsammans med verksamhetslokaler. Intill och under byggnaden byggs en parkeringsanläggning.

– Jag är väldigt glad och stolt över att vi på Peab får fortsätta vara med och utveckla Partille, den här gången tillsammans med Partillebo. Att bygga simhall är en betydelsefull samhällssatsning och en viktig plats för såväl motion som avkoppling. Jag hoppas att det nya simhallskvarteret kommer att öka livskvaliteten för Partilleborna och samtidigt ge ringar på vattnet för att skapa en än mer levande stadsbild, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab.

– Vi ser fram emot att bidra till att stärka Partilles identitet som en framstående idrottsstad och samtidigt erbjuda en modern och hållbar boendemiljö. Det här är en investering i både nuet och framtiden för vår kommun, säger Mats Nilsson, vd på Partillebo.

Text: Micael Appelgren

Samhällskvarteret i Partille

10 000 kvadratmeter simhall.

1 000 kvadratmeter relax och kompletterande friskvårdsytor.

1 000 kvadratmeter lokaler (mot Gamla Kronvägen).

4 000 kvadratmeter verksamheter.

11 000 kvadratmeter hyresbostäder

Parkeringsanläggning direkt söder om simhallskvarteret samt under bostadsdelen i öster.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer