maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Miljarduppdrag till Skanska

Skanska har rott hem ett nytt miljarduppdrag. Det avser en ny etapp, Nacka, i Stockholms tunnelbaneutbyggnad. Projektet startar i början av nästa år och ska pågå i fyra år.

Foto: Skanska

Lästid

0 min
Skanska ska bygga en ny etapp av Stockholms tunnelbana, som ska gå till Nacka. Uppdraget är värt 1,2 miljarder.
Skanska ska bygga en ny etapp av Stockholms tunnelbana, som ska gå till Nacka. Uppdraget är värt 1,2 miljarder.
Dela

Projektet omfattar nybyggnation av en tunnelbanetunnel om cirka 1 200 meter inklusive ett plattformsrum och två biljetthallar för station Nacka. Detta är en del av utbyggnaden av nya tunnelbanans Blå linje där Nacka är den sista stationen på den östliga utbyggnaden. Arbetet inkluderar i huvudsak bergtunnlar och schakt, ovanjordsberg, markarbeten i tunnlarna, betongarbeten, tillfälliga installationer och tillfälliga trafikomläggningar.

Entreprenaden kommer att ha stort fokus på att minimera klimatpåverkan och ska bedrivas i enlighet med miljöcertifieringssystemet CEEQUAL. Målet för beställaren, som är Region Stockholm, är nivån Very good. CEEQUAL-arbetet ska integreras i både projektering och produktion. .

Byggstarten är planerad till första kvartalet 2022 och projektet beräknas vara färdigställt under första kvartalet 2026. Totalt värde på kontraktet är 1,2 miljarder kronor.

 

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy