maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Byggbodstillverkare varslar då byggstarterna uteblir

Moelven Byggmodul AB i Kil varslar om uppsägningar till följd av arbetsbrist. Detta är en konsekvens av färre byggstarter som lett till lägre efterfrågan på manskapsbodar. Ett varsel om 25 anställda har lagts.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Medarbetarna på Moelven Byggmodul i Kil fick under måndagsförmiddagen information om varslet, som även varit föremål för fackliga förhandlingar. Totalt handlar det om att upp till 25 anställda kan beröras av uppsägning. Foto: Moelven/Pressbild

- Det är så klart väldigt ledsamt att behöva ge det här beskedet till våra duktiga medarbetare. Tiderna är krävande och vi var också tvungna att ta till uppsägningar i januari i år. Sedan dess har orderläget förvärrats, varför vi nu måste ta detta tråkiga steg, säger Henrik Asp, vd för Moelven Byggmodul AB.

Medarbetarna på Moelven Byggmodul i Kil fick under måndagsförmiddagen information om varslet, som även varit föremål för fackliga förhandlingar. Totalt handlar det om att upp till 25 anställda kan beröras av uppsägning.

- Vi har gått från att ha en högre efterfrågan än normalt på manskapsbodar till att nu ha en kraftigt minskad efterfrågan inom detta segment. Tyvärr är det nödvändigt att anpassa produktionen till den marknadssituation som vi nu står inför. Konsekvensen är att vi måste lägga detta varsel, och det är förstås väldigt tråkigt, säger Henrik Asp.

Moelven Byggmodul är producent av industriframställda Byggmoduler i trä. Företaget har i dag 530 anställda och omsätter cirka 1,7-1,8 miljarder kronor. Kunderna är huvudsakligen privata och offentliga byggherrar samt många uthyrningsföretag. Moelvens svenska produktionsanläggningar för modulproduktion i trä finns i Kil, Säffle och Torsby.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer