maskinentreprenoren logo

Teknik

Motortillverkaren Deutz gör elektrisk affär

Deutz har sedan en tid konstaterat att bolaget måste lägga stort fokus på alternativa drivlinor när nu fossila bränslen ska fasas ut. Deutz rapporterar nu en storaffär med tyska specialtillverkaren av maskiner - KTEG.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Deutz levererar ett portabelt energilagringssystem som ska kunna ladda upp en anläggningsmaskin på 10 ton på endast 20 minuter. Foto: Deutz AG

Deutz tillverkar och levererar en portabel laddstation - PowerTree by DEUTZ - och annonserar nu att man fått en beställning på 17 system från KTEG som leverar specialbyggda lösningar i olika form till byggbranschen.

Deutz PowerTree är en snabbladdande lösning som är portabel, och Deutz har visat att det går att ladda upp en anläggningsmaskin under tio ton på 20 minuter, eller "maskinförarens lunchrast" som man uttrycker det. Snabbladdaren ger 150 kilowatt och puttar ut drygt 800 volt till maskinen.

Flera bolag har de senaste månaderna visat upp liknande system, Atlas Copco, och Volvo CE har börjat få ut några till kunder i branschen. Deutz styrka i sammanhanget ska vara snabbheten i laddningsprocessen. Kunden KTEG menar att tiden som det tar att ladda en anläggningsmaskiner är central om branschen ska kunna fungera effektivt med de nya elektriska drivlinorna i maskinerna.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer