maskinentreprenoren logo

Närmare en halv miljard till att förebygga naturolyckor

Under förra året delade MSB ut 475 miljoner till förebyggande åtgärder mot naturolyckor. Pengarna har bland annat använts till översvämningsskydd, erosionsskydd och invallningsdammar.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article MSB har fördelat närmare en halv miljard till olika åtgärder under 2023 för att förebygga naturolyckor som översvämningar och erosioner. Foto: Shutterstock

– I år ser vi att de flesta åtgärder som har tilldelats bidrag handlar om att förebygga översvämningar, exempelvis i Norrköping, Sala och Stockholm/Mälardalen. Vi har även fattat beslut om mindre åtgärder såsom skydd av fastigheter från bergras i Munkedals kommun, , säger Ida Axelsson Wall, handläggare på MSB.

Storleken på projekten varierar, och en kommun kan få upp till 60 procent av kostnaden för åtgärden. Under 2023 fick 19 kommuner bidrag för sammanlagt 24 åtgärder.

Bidraget från MSB är fördelat på två ansökningsperioder, den första perioden pågår nu och avslutas första måndagen i mars 2024. Den andra perioden öppnar i juni och avslutas första måndagen i september.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer