maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Näst bästa orderingången någonsin för NRC

NRC:s tredje kvartal visade på fortsatt starka utsikter för investeringar i hållbar infrastruktur med säkrade projekt, samarbete över nordiska gränserna, och den näst bästa orderinggången någonsin – 2,7 miljarder norska kronor.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article NRC hade den näst bästa orderingången någonsin under tredje kvartalet. Foto: NRC

NRC Group gjorde goda framsteg med att förbättra lönsamheten under tredje kvartalet. Både Sverige, Finland och Norge levererade ökade marginaler jämfört med tredje kvartalet förra året.

– Vi levererade förbättrad lönsamhet, stark orderingång och starkt kassaflöde i alla länder. Och våra prioriteringar kommer att förbli desamma framöver, säger Henning Olsen, VD för NRC Group.

Koncernen säkrade flera viktiga kontrakt, inklusive Crown Bridges i Finland värderat till cirka 1,1 miljarder norska kronor och elektrifiering av Trønder-Meråkerbanen i Norge till ett värde av 760 miljoner norska kronor. Den starka orderingången på 2,7 miljarder under kvartalet slutade som den näst bästa någonsin.

–Vinsten av Trønder-Meråkerbanen är ett bra exempel på hur vi kan utnyttja vår kompetens och kapacitet över marknader för att vara konkurrenskraftiga, eftersom projektet kommer att genomföras som ett gemensamt arrangemang mellan vår norska och svenska organisation, säger Henning Olsen

De fortsatt starka utsikterna för investeringar i hållbar infrastruktur bekräftades återigen av de nationella budgetförslagen. Den positiva utsikten skapar möjligheter för företaget. Huvudprioriteringen är att fortsätta bygga en stark orderbok genom att vinna nya projekt till rätt pris – att uppnå både marginalförbättring och tillväxt.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer