maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Nationell inköpscentral växer med schakt- och grävtjänster

Den nationella inköpscentralen Sinfra har utökat avtalsportföljen med ramavtal inom schakt- och grävtjänster. Historiskt har tjänsterna handlats upp lokalt, men efter önskemål från medlemmarna har Sinfra tecknat ett nationellt ramavtal med geografisk uppdelning.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article I slutet av maj blev det också känt att Sinfra tecknat avtal med Cramo där medlemmarna i Sinfra kan hyra anläggningsmaskiner med mera till ett konkurrenskraftigt pris. Foto: Cramo

Ett avtal med 20 mark- och maskinentreprenörer är tecknat av den ekonomiska föreningen Sinfra för att hjälpa och stödja sina medlemmar att göra bra och hållbara upphandlingar. Det handlar bland annat om maskintjänster och anläggningsentreprenader. Syftet med ramavtalet är att det ska sätta en standard, både ekonomiskt och hållbart, som går att jämföra med eventuellt egna upphandlade entreprenörer som Sinfras medlemmar behöver göra.

I slutet av maj blev det också känt att Sinfra tecknat avtal med Cramo där medlemmarna i Sinfra kan hyra anläggningsmaskiner med mera till ett konkurrenskraftigt pris.

– Vi förser våra medlemmar som bedriver verksamheter inom fjärrvärme, el och VA med produkter och tjänster via ramavtal som är upphandlade utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Vår vision är att vara en naturlig del i våra medlemmars inköpsverksamheter. Det här är ett helt nytt ramavtalsområde med nya möjligheter för Sinfras medlemmar att kunna hyra maskiner, verktyg och övrig utrustning från leverantörer som har mött våra höga krav på hållbarhet, kvalitet och service, säger Ted Waldesten på Sinfra Ekonomisk förening.

Sinfra har 499 medlemmar, och enligt uppgift är de flesta svenska kommuner med i föreningen.

Text:

De 20 leverantörerna av schakttjänster till Sinfra

AB Gilbert Gustafssons Entreprenadfirma, Asfaltbolaget Sverige AB, Birger Hellbergs Entreprenad AB, Björntjänst i Vittskövle, Bäckström Anläggning AB, Ennroc Transport AB, FORIA AB, Garnborns Åkeri och Maskin AB, Grävtjänst i Götene AB, Jon’s Alltjänst AB, Markbygg Anläggning Väst AB, NYAB Mälardalen AB, Peab Anläggning AB, Skanska Sverige AB, SMJ Entreprenad AB, Spectra Sverige AB,SVEAB Anläggning AB, VA Gruppen Drift AB, VA Gruppen Entreprenad AB, Värmlandsschakt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer