maskinentreprenoren logo

Branschnytt

NCC blir digitala med betongen

NCC och Thomas Betong, en del av Thomas Concrete Group, har inlett ett samarbete om att implementera digitala följesedlar i byggprocessen. Följesedlarna inkluderar miljöavtryck och utökad information som baseras på branschstandarden BEAst 4.0 via Peppol.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Mathias Ullgren, Category Manager på NCC. Foto: NCC/Pressbild

Detta är ett led i omvandlingen till digitala arbetssätt i byggbranschen och uppfyller kraven på spårbarhet och kontroll av byggmaterial. Med ökad digitalisering kan branschen möta kommande krav på redovisning av sina koldioxidavtryck, vilket bidrar till företagens möjlighet att reducera sin klimatpåverkan, menar NCC.

– Genom transparenta och spårbara data får vi bättre kontroll över materialmängder, deras miljöpåverkan och hur de används. Initiativet är ett resultat av ett nära utvecklingssamarbete med våra leverantörer samtidigt som det bidrar till NCC:s mål att minska koldioxidutsläppen, säger Mathias Ullgren, Category Manager på NCC.

Thomas Betong satsar också allt mer på klimatsmarta lösningar.

– Att skicka följesedlar med utökad information direkt in kundens system är ett naturligt komplement till att följa leveranser i realtid vilket är en tjänst som vi redan erbjuder våra kunder. Samarbete inom branschen är en avgörande framgångsfaktor och genom denna satsning driver vi tillsammans med NCC digitaliseringen framåt, säger Anna Eliason, Business Development Manager på Thomas Concrete Group.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer