maskinentreprenoren logo

Branschnytt

NCC drar igång tidspressat markjobb åt Boliden

Tillsammans med Boliden Mineral inleder NCC ett samarbete om återuppbyggnaden av det elektrolysverk som brann ned sommaren 2023. Den nya anläggningen kommer motsvara den tidigare anläggningen och det befintliga miljötillståndet. Boliden har hittat pengarna.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Bolidens nya anläggning i Rönnskär kommer motsvara den tidigare anläggningen och det befintliga miljötillståndet. Boliden har hittat pengarna. Foto: NCC/Pressbild

Parterna ska nu inleda arbetet med projektering och planering, samt ta fram en målkostnad för hela projektet. Under våren kommer NCC och dotterbolaget Hercules Grundläggning även inleda visst arbete med tidskritiska moment som markarbeten, grundläggning och pålning.

– NCC har stor erfarenhet av både komplicerad anläggning och av industribyggnader, varför det här uppdraget passar NCC mycket bra. Vi har ett gott samarbete med Boliden Mineral, och genom att NCC involveras så tidigt i processen kommer vi kunna planera väl för kloka lösningar. Vi är glada över att få vara med och återställa den här industrianläggningen som är så viktig för Skellefteå och för Sverige, säger Hans Andersson, avdelningschef NCC Infrastructure.

Rönnskär var vid tillfället för branden försäkrat upp till 3,4 miljarder, vilket var fördelat på en primär försäkring med en gräns på 2,4 miljarder, samt en excessförsäkring som träder in efter primärförsäkringen med ett skydd på ytterligare 1 miljard.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer