maskinentreprenoren logo

Branschnytt

NCC drar kabel i Danmark

NCC tecknar kontrakt med Energinet för elutbyggnad i Danmark. NCC ska utföra anläggningsarbeten när vindkraftsparken Thor Offshore Wind Farm på Jylland ska anslutas till det nationella elnätet.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Flemming Carlsen, chef för NCC Infrastructure i Danmark. Foto: NCC

NCC ska utföra en styrd borrning under Storå, väster om Holstebro. Uppdraget går ut på att installera 31 kilometer 220 kV-kablar från Idomslund till Volder Mark på västra Jylland, där en ny transformatorstation håller på att byggas. Det är härifrån som den ström som genereras av vindkraftsparken kommer att överföras till elnätet.

‒ Infrastrukturuppdrag är ett strategiskt viktigt område för NCC och utbyggnad och uppgradering av elnätet är ett av de komplexa områden som vi har kompetens att utföra. Från planeringsfas till utförande. Vi ser fram emot att arbeta med Energinet även i detta projekt, säger Flemming Carlsen, chef för NCC Infrastructure i Danmark.

Utöver anläggningsarbetet för de 24 kilometer långa kablarna kommer 7 kilometer styrd horisontell borrning och kabelnedläggning att utföras. Den styrda borrningen kommer att pågå från sommaren 2023 till sommaren 2024, medan gräv- och kabelarbetet kommer att äga rum mellan våren 2024 och hösten 2024.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer