maskinentreprenoren logo

Branschnytt

NCC förlänger ramavtal med energibolag

NCC har under 15 år haft ramavtal med Kraftringen Energi AB avseende entreprenader inom fjärrvärme och fjärrkyla. Det ser stabilt ut. NCC har nu förnyat ramavtalet på upp till åtta år till.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Projekten inom ramavtalet avropas löpande och gäller nybyggnation, reparation och ombyggnad av distributionsnätet för fjärrvärme och fjärrkyla. Övervägande arbete är nyanläggning och ombyggnad av fjärrvärme. Foto: NCC/Pressbild

– Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med NCC som fungerar mycket bra. NCC har stor kompetens inom energi och ledningsarbeten och dess storlek ger trygghet och flexibilitet vid såväl planerade projekt som akuta driftstörningar, säger Rafael Papee, chef Distribution Värme & Kyla, Kraftringen Energi AB.

Ramavtalet löper i fem år, med möjlighet till förlängning tre gånger med ett år i taget, totalt max åtta år. Ramavtalet avser förläggning av fjärrvärme och fjärrkyla med tillhörande svets-, mark- och anläggningsarbeten inom primärt kommunerna Lund, Lomma, Eslöv och Klippan.

Projekten inom ramavtalet avropas löpande och gäller nybyggnation, reparation och ombyggnad av distributionsnätet för fjärrvärme och fjärrkyla. Övervägande arbete är nyanläggning och ombyggnad av fjärrvärme.

Kraftringens målsättning är att senast år 2030 ha nettonollutsläpp av växthusgaser. Som en del i detta innehåller avtalet miljökrav, bland annat avseende transporter och drivmedel, vilka successivt skärps under avtalstiden.

– Samarbetet med Kraftringen fungerar mycket bra och är en viktig del av NCC:s basverksamhet inom infrastruktur i Lund med omnejd. Det nya ramavtalet understryker vår goda relation med Kraftringen och vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans. För att möta avtalets miljökrav kommer vi till exempel där så är möjligt använda HVO-diesel och elektrifierade fordon, säger Mattias Svensson, produktionschef, NCC Infrastructure.

Uppdraget, som väntas uppgå till cirka 30–40 MSEK per år, orderregistreras löpande i affärsområde NCC Infrastructure.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer