maskinentreprenoren logo

Branschnytt

NCC ska lägga ut 310 000 ton asfalt i norr

NCC har fått kontrakt med Trafikverket på 13 projekt gällande beläggningsarbete i norra Sverige. Totalt handlar det om 310 000 ton asfalt som läggas mellan Gävle och Kiruna.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article NCC har fått 13 nya beläggningskontrakt med Trafikverket på totalt 310 000 ton asfalt. Foto: NCC

Avgörande för tilldelningen av kontrakten har varit tydliga krav på miljö och hållbarhet, samt kombinationen av lokal kompetens och mobila arbetslag. Sammanlagt värde på kontrakten är 370 miljoner kronor.

– NCC har gedigen kompetens kring beläggningsåtgärder och hållbar produktion av asfaltprodukter. Vi står väl rustade att ta oss an dessa uppdrag och vi ser fram emot ett gott samarbete. Genom dessa kontrakt stärker vi vår närvaro i regionen och kan genom våra produkter bidra till en minskad miljöpåverkan samtidigt som vi fräschar upp vägarna, säger Henrik Salenrud, Marketing and Sales manager, NCC Industry.

Trafikverket ställer höga miljökrav. Till exempel kräver man i vissa projekt att miljöarbetet redovisas med hjälp av miljövarudeklarationer (EPD), vilket NCC har för ungefär 60 procent av sina asfaltverk i Sverige.

– NCC driver ett omfattande miljöarbete. Det var flera år sedan vi ställde om till att använda träpellets istället för olja för driften av asfaltverken, vilket innebär en kraftig sänkning av CO2-utsläppen. I tillägg till det jobbar vi med återvunnen asfalt och effektiva tillverkningsmetoder, vi kallar vårt koncept för NCC Green Asphalt, säger Henrik Salenrud.

Kontrakten omfattar beläggningsarbete av olika slag, totalt ska 310 000 ton asfalt läggas ut på ett flertal ställen belägna mellan Gävle och Kiruna, med fokus på Norrbotten och Västerbotten.

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer