maskinentreprenoren logo

Branschnytt

NCC hjälper vilda djur med infrastruktur

NCC har fått i uppdrag att bygga viltpassager och faunastängsel, med mera i nordöstra Skåne. Trafikverket har beställt jobbet.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Ekodukt på E65 vid Svedala som NCC byggt. Foto: NCC/Pressbild

– För att minska antalet viltolyckor och öka trafiksäkerheten ska vi tillsammans med NCC förse vägarna med faunastängsel och passager för vilt. Genom att bygga planskilda passager för djuren minskar vi vägens barriäreffekt både för småvilt och större djur i området, säger Maria Lund, projektledare, Trafikverket.

NCC:s uppdrag är att förbättra trafiksäkerheten och minska antalet viltolyckor genom att bygga viltstängsel, viltuthopp, grindar och färister samt planskilda passager i form av torrtrummor, faunabroar (väg 23) och en faunaport (väg 19). Uppdraget utförs på väg 19 mellan trafikplats Östanå och Broby, och på väg 23 mellan trafikplats Östanå och Rävninge. Vägarna ligger i Östra Göinge kommun och Hässleholms kommun och har tidigare drabbats av viltolyckor.

– NCC har erfarenhet av liknande uppdrag, som bland annat en ekodukt på E65 vid Svedala, vilken liksom väg 19 och 23 tidigare drabbades av mycket viltolyckor. Vi ser nu fram emot att bidra till ökad trafiksäkerhet även på dessa vägsträckor, säger Christer Stenson, produktionschef NCC Infrastructure.

Arbetet påbörjas våren 2024 och beräknas vara klart hösten 2025.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer