maskinentreprenoren logo

Branschnytt

NCC samlar kompetens för grön industriomställning i nytt affärsområde

NCC bildar ett eget affärsområde för projekt inom den gröna industriella tillväxten och samlar specialistkompetens från alla delar av NCC som har koppling till den stora industriella tillväxten och omställningen.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article NCC samlar kompetens och resurser för den gröna industriomställningen under ett eget affärsområde från och med 1 januari 2024. Foto: NCC

NCC har under lång tid byggt upp specialistkompetens för att möta efterfrågan från de stora industriutbyggnaderna och kommer under 2024 att samla dem i ett eget affärsområde, NCC Green Industry Transformation (GIT).

‒ Den stora industriella tillväxt som vi ser idag, primärt i Sverige men också i övriga Norden, skapar stora möjligheter. Den ställer också tydliga krav på oss att fokusera vår expertis och våra resurser på rätt sätt för att driva dessa projekt effektivt, säger Tomas Carlsson, vd NCC.

Affärsområdet införs från den 1 januari 2024. Resurser kommer gradvis att tillföras det nya affärsområdet under 2024. Rätt kompetens är avgörande och rekrytering av ny affärsområdeschef pågår.

‒ Vi har plockat specialister från alla delar av NCC; från infrastruktur till fastighetsutveckling. De projekt vi ser idag har en regional tyngdpunkt i norra Sverige, men det finns även möjligheter i andra delar av Sverige och i övriga Norden, fortsätter Tomas Carlsson.

Befintliga affärsområden får genom detta möjlighet att fortsätta fokusera på sin kärnaffär och fortsätta den gynnsamma utveckling som startat. NCC har redan idag starka organisationer i de industriella tillväxtzonerna som kan ta sig an också stora projekt som drivs av tillväxt, till exempel ny infrastruktur och utbyggnad av bostäder och publik infrastruktur som skolor, sjukvård och VA-nät.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer