maskinentreprenoren logo

Branschnytt

NCC satsar på solceller

NCC har ingått ett samarbete med solenergiföretaget Svea Solar som går ut på att NCC upplåter mark där Svea Solar kan projektera, bygga och äga solcellsparker.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article NCC och Svea Solar har ingått ett samarbete kring solcellsparker. Foto: Mickael Tannus/Svea solar

NCC har stor tillgång till mark runt om i Sverige och har valt att upplåta delar av den till Svea Solar som projekterar, bygger och äger solparkerna. Först ut är en solpark i Björke strax norr om Gävle, som väntas bli den största parken i Norrland med en installerad effekt på omkring 6 MW.

Marken i Björke är noga utvald då den lämpar sig bra för solceller och är den första som byggs inom ett område för en nedlagd grustäkt.  

– Marken i Björke står idag outnyttjad av oss, vilket gör det mycket positivt att den kan användas till produktion av förnybar energi. På så sätt kan NCC vara med och bidra till att möta Sveriges växande elbehov och till klimatomställningen, säger Petter Fridman, projektledare NCC Industry.

– Alla har en roll att spela i att ställa om till mer produktion av förnybar el. Det här är ett samarbete där NCC står för marken och Svea Solar för solenergin. Med många solparker kommer vi tillsammans kunna bidra med en betydande andel förnybar el till det svenska energisystemet, säger Pieter Godderis chef för solparker på Svea Solar.

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer