maskinentreprenoren logo

Branschnytt

NCC ska gräva ner 55 000 meter ledningar

I augusti byggstartar MittSverige Vatten & Avfall tillsammans med NCC ett stort ledningsprojekt längs Njurundakusten som omfattar totalt 55 000 meter vatten- och spillvattenledningar.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Sedan i höstas pågår förberedande arbeten för det stora ledningsprojektet längs Njurundakusten i Västernorrland där NCC ska ansluta totalt 900 fastigheter tll kommunalt vatten och avlopp. 55 000 meter ledningar ska grävas ner. Foto: MittSverige Vatten & Avfall

Förberedelserna inför utbyggnaden av kommunalt vatten och avlopp längs Njurundakusten har pågått under flera år. Utbyggnaden omfattar omkring 900 fastigheter och är indelad i tre etapper. Hela projektet kommer pågå till och med år 2026.

I februari förra året fattade kommunfullmäktige beslutet om utbyggnaden och sedan i höstas pågår arbeten med en överföringsledning som ska transportera avloppsvattnet från områdena längs kusten vidare till avloppsreningsverket i Essvik.

Etapp A med byggstart hösten 2022 omfattar områdena Bergafjärden, Marna, Bodviken, Ållerviken och Killingskär, Etapp B, byggstart 2024 - Björkvik, Björköviken, Björkön och Pråmviken samt Etapp C med planerad byggstart 2025 omfattar Skrängstabodarna, Vikarbodarna och Lerviken-Myrbodarna.

– Det känns jättebra att vi nu har alla delarna på plats i det här stora projektet, säger Peter Nylén, projektledare på MittSverige Vatten och Avfall.

– Vi har jobbat hårt med att lösa såväl markfrågor som att hitta de bästa tekniska lösningarna. Allt för att vi ska kunna erbjuda säkra leveranser av vattentjänster samtidigt som vi bidrar till att skydda de känsliga vattenmiljöerna, tillägger han.

Beräknad kostnad för projektet är 900 miljoner och NCC är upphandlade som entreprenör.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer