maskinentreprenoren logo

Branschnytt

NCC drar igång byggprojekt i Härnösand

NCC ska på uppdrag av Härnösand Seminariet, ett dotterbolag till Smedjan Samhällsfastigheter AB, att utföra en om- och tillbyggnad av Ångermanlands nya tingsrätt.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article NCC även riva en byggnad från 1950-talet som tillhört skolbyggnaden. Foto: Wester+Elsner/Pressbild

Den befintliga byggnaden ska kopplas samman med en tillbyggnad. Utöver detta ska NCC även riva en byggnad från 1950-talet som tillhört skolbyggnaden.

­– Vårt mål är att bygga för framtiden, utan att behöva genomföra större åtgärder under de kommande 30 åren. Detta ställer höga krav på lösningar och material med lång livslängd. NCC har stor erfarenhet av att bygga säkerhetsklassade byggnader och vi ser fram emot att bygga vår nya tingsrätt tillsammans med dem, säger Henrik Fredriksson, VD på Smedjan Samhällsfastigheter AB.

Tillbyggnaden har en bruttoarea om cirka 2 800 kvadratmeter och byggs i tre plan. Stort fokus ligger på materialval, gestaltning, detaljer och utförande. Parkområdet i anslutning till byggnaden kommer bevaras och marken där befintliga byggnader rivs kommer anläggas med parkering, lastintag och intag för frihetsberövade.

­– Säkerhetsklassade projekt är utmanande eftersom det ställer extra höga krav på kommunikation, logistik och informationssäkerhet. Det är viktigt att lokalerna fungerar effektivt för de personer som ska vistas i byggnaden. Vi är väldigt glada att ha fått förtroendet från Smedjan Samhällsfastigheter och Domstolsverket att skapa en framtida arbetsplats för Ångermanlands nya tingsrätt, säger Petter Lundqvist, affärsansvarig på NCC Building Sweden i Norrland.

Affärens ordervärde på cirka 180 miljoner kronor. Byggstart planeras till april 2024 och beräknas vara klart i mars 2026.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer