maskinentreprenoren logo

Branschnytt

NCC tar hem årets arbetsmiljöpris på Västlänken

I fredags tilldelades NCC Västlänkens arbetsmiljöpris 2022 för entreprenaden E02 Centralen.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article NCC har fått Västlänkens arbetsmiljöpris 2022 för sitt arbete med etappen E02 Centralen. Foto: NCC

NCC:s uppdrag omfattar en ny bro över E6 i öster, ett järnvägstråg, en bergtunnel genom Gullberget, betongtunnel i lera samt den underjordiska pendeltågsstationen Station Centralen strax norr om Göteborgs centralstation och fortsatt betongtunnel västerut fram till Göteborgsoperan. En sträcka på totalt nästan två kilometer. Arbetet inleddes 2018 och ska stå klart 2026.

Så här lyder motiveringen: "E02 Centralen imponerade på juryn med deras positiva och samarbetsinriktade arbetskultur som inkluderar regelbundna uppdateringar av en APD-plan genom logistikmöten flera gånger i veckan. Att samsas om tillgängliga ytor på stora projekt kan vara en utmaning, men på E02 Centralen samordnas aktiviteter och kollisioner undviks genom logistikmöten som ger en detaljerad bild av säkerhets- och arbetsmiljörisker. En uppdaterad APD-plan finns alltid tillgänglig för alla involverade parter".

Deletapp E02 Centralen genomförs utifrån en ny samverkansmodell kallad Early Contractor Involvement, ECI. Det innebär att NCC i tätt samarbete med Trafikverket genomför projektering och optimerar kostnaderna för projektet i ett tidigt skede.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer