maskinentreprenoren logo

Branschnytt

NCC tar svårt bygge ovanpå Västlänken

Utvecklingen av Park Central i Göteborg fortsätter fortsätter med att NCC och Jernhusen ingått i ett joint venture. Det är den första byggnaden att ta plats i det nya stadsrum som ska växa fram vid Centralstationen i Göteborg. Parterna äger 50 procent vardera där byggstart planeras till början av 2024.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Byggnaden är ett kontorshus med stationsuppgång och gestaltas av Arkitekterna Krook & Tjäder i skandinavisk design. Foto: Krook & Tjäder

– Vi har länge planerat för detta tillsammans med Jernhusen och vi är väldigt glada att nu ha vårt gemensamägda bolag på plats. Med sitt oslagbara läge kommer Park Central bli en självklar del i det nav i Göteborgs innerstad som NCC är med och utvecklar, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

Byggnaden är ett kontorshus med stationsuppgång och gestaltas av Arkitekterna Krook & Tjäder i skandinavisk design.

– Vi ser fram emot att fortsätta resan tillsammans med NCC. Bolagsbildningen för Park Central markerar starten med att bättre länka samman stad och infrastruktur i anslutning till stora flöden av resenärer i centrala Göteborg. Park Central är det första huset att utvecklas som en del av en ny stationsnära stadsdel som ska växa fram i ett av våra mest omfattande stadsutvecklingsprojekt, säger Kerstin Gillsbro, vd Jernhusen.

Park Central är en byggnad med kontor och butiker om totalt cirka 40 000 kvadratmeter. Byggnaden uppförs ovanpå Västlänken och kommer att vara sammanlänkad med Västlänkens station Centralen, som NCC bygger sedan 2018 på uppdrag av Trafikverket.

– Park Central ska uppförs på en liten yta, i centralt läge och dessutom byggas ihop med det enorma infrastrukturprojektet Västlänken som pågår under mark. I det här projektet får vi använda den fulla bredden av vår kompetens, och vi är stolta över att ha fått förtroendet att förverkliga ett viktigt landmärke och en central mötesplats i Göteborg, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer