maskinentreprenoren logo
Branschnytt

NCC tar tufft klimatkontrakt i Oslo

Oslo har bland det tuffaste klimatkraven i världen på byggbranschens vid upphandlingar. Nu har NCC rott hem ett svårt kontrakt för asfaltering med tuffa klimatparametrar.

Foto: NCC

Lästid

0 min
Entreprenörer som vill lägga asfalt i Oslo får räkna med att kontraktet tar stora hänsyn till miljöaspekterna.
Entreprenörer som vill lägga asfalt i Oslo får räkna med att kontraktet tar stora hänsyn till miljöaspekterna.
Dela

– Tillsammans med Oslo kommun kommer vi att förbättra tillgängligheten och säkerheten i Oslos vägnät. Uppdraget är omfattande och kräver såväl yrkesskicklighet som förmåga att organisera och planera verksamheten vilket NCC har, säger Ylva Lagesson, affärsområdeschef NCC Industry.

I upphandlingen av kontraktet har kommunen betonat hållbara lösningar och vägt in både pris och miljö. Tilldelningskriterierna har varit 50 procent på pris, 30 procent växthusgasutsläpp från asfaltproduktion och 20 procent gällande klimatvänliga fordon och maskiner.

– NCC har sedan länge produktionsmetoder som innebär lägre CO2-utsläpp jämfört med traditionell asfaltproduktion. Det är glädjande att Oslo ställer klimatkrav på sina leverantörer och att vi kan bidra till kommunen minskar sina CO2-utsläpp, säger Ylva Lagesson.

Jobbet sätter igång omgående.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer