maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Industribyggnader backar i konjunkturen

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Nu kommer rapport om hur byggkonjunkturen ser ut för industrin.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Jämförs årets första tre kvartals byggvolym med samma period 2021 har investeringarna minskat med 15 procent. Det är nybyggnadsinvesteringarna som minskar. Nedgången kan dock vara en naturlig rekyl på fjolårets kraftiga uppgång av nybyggandet inom industrin. Foto: Navet

- Den kommande konjunkturrapporten, som presenteras i december, kommer att visa en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna. En sektor som har reagerat kraftigt på konjunkturavmattningen är industrins ny- och ombyggnadsinvesteringar av produktionsanläggningar och lager, säger Magnus Klein, som är ansvarig för Navets konjunkturrapporter.

Jämförs årets första tre kvartals byggvolym med samma period 2021 har investeringarna minskat med 15 procent. Det är nybyggnadsinvesteringarna som minskar. Nedgången kan dock vara en naturlig rekyl på fjolårets kraftiga uppgång av nybyggandet inom industrin.

Text:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer