maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Next blir bättre med förvärv

Next, som även ingår i ME-Inköps rabbatportfölj, förvärvar Dox – dokumenthantering och integreras i Next One Technology; som levererar digitala verktyg för bygg- och maskinentreprenörer.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Från vänster: Johan Jarskog, Jovan Paskota, Per-Olof Staam, Monika Steinvall Foto: Mats Johansson/Pressbild/Next

– Med samgåendet kommer vi att ytterligare förenkla byggindustrins vardag. Dox kommer redan från dag ett att skapa värde hos våra kunder. Med ledande dokument- och

ärendehantering samt stöd för Building Information Management, BIM, får våra kunder en tjänst som verkligen skapar ordning och reda i byggprojekt, från tidiga skeden ända till förvaltningsstadiet, säger Johan Jarskog, vd Next.

Next One Technology, Next, erbjuder ett molnbaserat projektverktyg och affärssystem som hjälper bolag få kontroll på sin verksamhet i realtid. Poängen är att skapa förenklad administration, kortare ledtider, ökad produktivitet, högre kvalitet mot kund och förbättrad konkurrenskraft.

Företaget har vuxit snabbt genom organisk tillväxt och en rad förvärv specialiserade inom bygg.

– Vår ambition är att bli den ledande europeiska aktören med fokus på små- och medelstora byggbolag. Det är en naturlig del av vår strategi att komplettera vår plattform med ledande nischsystem som vi kan integrera och växa med lokalt och internationellt, säger Johan Jarskog.

Per-Olof Staam, vd och medgrundare på Dox, ser fram emot det fortsatta samarbetet:

– Det var kunders uttryckliga efterfrågan som ledde till att affären och integrationen med Next nu genomförs. När de här funktionerna är hopslagna får vi ett sömlöst informationsflöde i form av en molntjänst med många funktioner i samma plattform. Båda system integrerade, vilket idag är oerhört angeläget. Att jobba i stuprör hör gårdagen till.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer