maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Nya departement påverkar maskinentreprenörer

Den 1 januari bildades Klimat- och näringslivsdepartementet och Landsbygds- och infrastrukturdepartementet. Det innebär startpunkten för en ny politik, säger regeringen. Och dessa kan bli centrala för maskinentreprenörer.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article – Regeringens fokus är kort och gott att villkoren för att leva, bo och verka i hela Sverige ska stärkas. Oavsett var du bor i landet ska du kunna skapa dig ett gott liv. Vi är en regering för att hela Sverige ska leva, säger landsbygdsminister Peter Kullgren. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Klimat- och näringslivsdepartementet samlar klimat-, miljö-, energi- och näringsfrågorna. Alltså frågor som i hög grad kommer att beröra maskinentreprenörer som är aktiva i anläggningsjobb som rör dessa frågor.

– Regeringen måste ta ansvar för helheten och arbeta långsiktigt med klimatomställningen. Det nya departementet ska fungera som ett smörjmedel för att samarbetet ska fungera ännu bättre mellan de olika politiska sakområdena, säger energi- och näringsminister Ebba Busch.

Landsbygds- och infrastrukturdepartementet, där också bostads- och samhällsplaneringsfrågorna ingår, har många frågeställningar som på ett avgörande sätt berör varandra. Departementet ska arbeta i en gemensam riktning för att kunna ta ett samlat ansvar för landsbygds-, skogsbruks-, småstads-, livsmedels-, infrastruktur- samt plan- och bostadsfrågor.

Också politik från dessa departement kommer att bli centrala för maskinentreprenörernas bransch.

– Regeringens fokus är kort och gott att villkoren för att leva, bo och verka i hela Sverige ska stärkas. Oavsett var du bor i landet ska du kunna skapa dig ett gott liv. Vi är en regering för att hela Sverige ska leva, säger landsbygdsminister Peter Kullgren.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer