maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Nordisk Bergteknik vill in i Finland

Nordisk Bergteknik har ingått en så kallad avsiktsförklaring för att köpa det finska bolaget Power Mining Oy med det svenska dotterbolaget Power Mining Sverige AB. Tanken är att affären ska gå i lås under våren 2023.

Micael Appelgren
Foto: Nordisk Bergteknik

Lästid

0 min
Andreas Christoffersson, VD Nordisk Bergteknik.
Andreas Christoffersson, VD Nordisk Bergteknik.
Dela

Power Mining anses stärka Nordisk Bergteknik både i Sverige och öppna marknaden i Finland. Bolaget är en leverantör inom underjords- och tunnelarbeten och har idag omkring 45 medarbetare och omsätter 160 miljoner kronor. Kunderna återfinns framför allt inom infrastrukturområdet och gruvindustrin.

- Genom att förvärva Power Mining etablerar vi oss i Finland, vilket är en marknad likt den svenska och ett naturligt steg i vår geografiska expansion samt i linje med vår tillväxtstrategi. Power Mining är ett väletablerat bolag med specialistkompetens inom sitt område. Bolaget har dessutom en hög lönsamhet och mycket låg skuldsättning, vilket bidrar till att stärka koncernens kassaflöde och finansiella position över tid. Genom att förvärva Power Mining tar vi ett steg in på den finska marknaden samt skapar goda förutsättningar för vidare tillväxt i Finland, säger Andreas Christoffersson, VD Nordisk Bergteknik.

Prislappen, om affären går igenom, landar på 135 miljoner kronor.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer