maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Norje förvärvas av investmentbolag

Investmentbolaget Profura har köpt inkråmet i redskapstillverkaren Norje Smidesfabrik som den 28 november i år försattes i konkurs på egen begäran.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Investmentbolaget Profura har förvärvat inkråmet i Norje smidesfabrik och är övertygade om att det går att vända tillbaka verksamheten till lönsamhet. Foto: Norje/Pressbild

Förvärvet skedde genom Provator AB, som ingår i koncernen Profura AB - ett Göteborgsbaserat privat investmentbolag som investerar branschoberoende med fokus på långsiktigt delägarskap. Provator fokuserar främst på så kallad turn-around cases, där det finns en sund kärnverksamhet som man tror går att utveckla och skapa lönsamhet i.

– Möjligheten att få äga ett så pass anrikt bolag som Norje är något som glädjer mig. Med den historia som finns i bolaget och det goda ryktet som de har i branschen har jag inte något tvivel om att det kommer gå att vända bolaget tillbaka till lönsamhet, säger Bernt Ivarsson, ägare av Profura-gruppen.

Avtalet om förvärv blev klart den 6 december.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer