maskinentreprenoren logo

Branschnytt

NYAB fortsätter växa i Mälardalen

Norrbottniska NYAB fortsätter att växa i Stockholmsområdet. Omsättningen för dotterbolaget NYAB Mälardalen har mer än fördubblats under 2021 och bolaget har i dagarna fått flera nya kontrakt.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article "Med vår nu inneliggande orderstock ser vi nära på ytterligare en fördubbling av omsättningen under 2022 och det med fortsatt god lönsamhet", säger Johan Skoog, affärsområdeschef NYAB Mälardalen. Foto: Ryno Quantz

Norrländska NYAB, med huvudkontor i Luleå, etablerade sig i Mälardalen med ett dotterbolag i slutet av 2019. På kort tid har företaget byggt upp en betydande verksamhet i Mälardalen och omsatte redan förra hösten över 100 miljoner och sysselsatte 15 personer. Under 2021 har omsättningen mer än fördubblats till omkring 240 miljoner och det ser inte ut att dras ner på tempot för 2022.

– Med vår nu inneliggande orderstock ser vi nära på ytterligare en fördubbling av omsättningen under 2022 och det med fortsatt god lönsamhet, säger Johan Skoog, affärsområdeschef NYAB Mälardalen.

I dagarna har flera nya uppdrag tillkommit i Mälardalen. Ett av dem gäller tunnelbaneutbyggnaden till Nacka, där NYAB ska bygga asfalterade vägar i arbetstunnlarna ner till huvudtunnlarna på uppdrag av CRTG, China Railway Tunnel Group.

Nästa uppdrag avser VA- och gatuarbeten i Håbo kommun, till ett värde av 12,5 miljoner kronor, inklusive option.

Det tredje och sista kontraktet är kajanläggning i Kapellskär. Projektet består av att uppföra en ny kaj för mottagning av avfall från skärgården i Kapellskär. Kontraktsvärdet uppgår till cirka 10 miljoner kronor.

– Väldigt intressanta och för oss passande projekt, alltifrån underjordsarbeten och kajbyggnationer. Det är projekt som både matchar vår bredd och vår spets, säger Johan Skoog.

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer