maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Norrländsk entreprenör satsar inom drift och underhåll

Arctic Infra lägger till ett nytt affärsområde: drift och underhåll. Bolaget har sedan tidigare affärsområdena mark och infrastruktur samt anläggning.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article

Med affärsområdet ”drift och underhåll” riktar Arctic Infra in sig mot vägarbeten och servicekontrakt. Redan idag har man bland annat ett avtal med Trafikverket för årligt basunderhåll i Gällivare och Pajala och tänker sig nu att ta hem fler liknande kontrakt.

– Bra vägar är ett absolut måste när den norrländska industrin fortsätter att växa. Vårt jobb är att säkra vägarnas kvalitet genom till exempel reparationer och förstärkningar när det krävs. Vi har redan nu löpande arbeten i Pajala åt Trafikverket med en egen jourverksamhet. Vi ser fram mot fler uppdrag av den kalibern, säger Mikael Johansson, vd på Arctic Infra.

Tjänsteerbjudandet innefattar bland annat vinterunderhållning såsom ishyvling, snöröjning och halkbekämpning. Under sommaren kan Arctic Infra säkerställa grus- skogs-, och asfalterade vägar.

- Det är ett naturligt steg för oss att bredda verksamheten och tydliggöra våra erbjudanden. I denna bransch sträcker sig ofta projekt över flera verksamhetsområden, därför är det viktigt att vi fortsätter att arbeta som ett enat lag, att vi lär oss av varandra och drar nytta av alla kunskaper som vi besitter, fortsätter Mikael Johansson.

Arctic Infra AB har huvudkontor i Luleå och platskontor i både Gällivare och Kiruna. Företaget ingår i koncernen GM Investment Group med systerbolagen Gällivare Frakt och Dalton Fastigheter. Bolaget har fått flera stora projekt på kort tid inom bland annat vindkraft och gruvindustrin.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer