maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Norsk maskinentreprenör i jättejobb med Implenia

Norges statliga vägförvaltning har tilldelat projektet E03 Boknafjordtunneln till ett samriskföretag bestående av Implenia (80 %) och Stangeland Maskin (20 %). Den totala kontraktsvolymen är cirka 4 miljarder norska kronor.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Projektet består av en 8,6 km lång tunnel med två rör och en 125 meter lång vägsträcka. Det är nära kopplat till E39 Rogfast-projektet, ett av Norges största infrastrukturprojekt Foto: Norges Vägverk/Pressbild

Projektet består av en 8,6 km lång tunnel med två rör och en 125 meter lång vägsträcka. Det är nära kopplat till E39 Rogfast-projektet, ett av Norges största infrastrukturprojekt, som omfattar byggandet av världens längsta och djupaste undervattenstunnel. Projektet E03 Boknafjordtunneln inleddes i januari och ska enligt planerna vara klart 2030.

Implenia ansvarar för både gräv- och tunnelarbetena och för den inre färdigställandet av tunneln. Stangeland Maskin kommer att ansvara för transporten av schaktmassorna och byggandet av vägen, inklusive dräneringsarbeten.

- Vi är mycket glada över att ha vunnit ett så viktigt projekt tillsammans med vår partner Stangeland Maskin. Tunnelprojektet E03 Boknafjord är ett stort och komplext infrastrukturprojekt som ligger i linje med vår strategi och till vilket vi kan bidra med vår mångåriga erfarenhet och beprövade expertis inom tunneldrivning och tillhörande civilingenjörsdiscipliner", säger Erwin Scherer, Global Head Tunnelling på Implenia.

Implenia och Stangeland Maskin valdes ut för projektet på grundval av bästa helhetslösning. De två parterna har redan i tidigare projekt visat att de kan samarbeta framgångsrikt: De har redan byggt Eiganes-tunneln tillsammans och arbetar för närvarande som ett gemensamt företag med E39 Lyngdal-projektet.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer