maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Norska AF-Gruppen stormar fram med Kanonaden

AF Gruppen (AFG) fick ett mycket bra resultat för fjärde kvartalet 2021, och levererade en vinstmarginal på 7,8 procent under kvartalet. Omsättningen under kvartalet ökade med 8,4 procent till 8,1 miljarder norskakronor. För 2021 blev omsättningen 27,8 miljarder.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Norska AF-Gruppen går bra, inte minst i Sverige med Kanonaden som draglok. Foto: AF-Gruppen

- Vi levererar ett mycket starkt resultat för kvartalet och året som helhet. Under 2021 har vi även tagit stora steg i säkerhetsarbetet, och vårt mål om noll allvarliga skador och arbetsrelaterad frånvaro ligger kvar. Det är mycket glädjande att trivseln bland våra medarbetare är hög, och att vi än en gång har utsetts till branschens mest attraktiva arbetsgivare bland byggentreprenörer i årets Universum-undersökning bland studenterna, säger Amund Tøftum, koncernchef i AF Gruppen.

Affärsområdet Sverige, som inkluderar AF:s svenska verksamhet inom anläggning, bygg, projektutveckling och rivning, ökade sin omsättning jämfört med samma kvartal föregående år, och levererade ett starkt resultat för kvartalet, enligt AFG.

På den svenska anläggningsmarknaden har Kanonaden en stark försäljningstillväxt på 43 procent jämfört med samma kvartal föregående år och enheten levererade ett mycket bra resultat. HMB och AF Härnösand Byggreturer levererade mycket bra resultat, vilket speglar effektiv drift och några projekt i avslutningsfasen. AF Projektutveckling, AF:s projektutvecklingsverksamhet i Sverige, har slutfört försäljningen av det färdigställda skolprojektet Donnergymnasiet, en försäljning som avsevärt påverkar resultatet under kvartalet.

Text:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer