maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Norska AF Gruppen tappar i Sverige

Norska AF Gruppen imponerar. Omsättningen ökar till 7 537 miljoner norska kronor(6 358) under tredje kvartalet. Resultatet före skatt landade på 263 miljoner och 898 miljoner hittills i år och en godkänd vinstmarginal 4 procent i år. Men i Sverige är det tuffare.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article AF Gruppen har haft det tuffare i Sverige än i Norge visar tredje kvartalets rapport. Foto: AF Gruppen

Det går totalt bra för AF Gruppen. Men affärsområdet Sverige levererade totalt sett ett negativt resultat under kvartalet, påverkat av nedreviderade projektestimat i tidigare Betonmast Sverige. En översyn har nu genomförts av projektportföljen för dessa affärsenheter. Genomgången har resulterat i stora nedrevideringar av vinstförväntningarna för enskilda projekt, främst relaterat till ökade kostnader, både till följd av ökade materialpriser och egna resultat.

Under kvartalet har det gjorts stora förändringar i organisationen för tidigare Betonmast Sverige. Maskinentreprenören Kanonaden och AF Härnösand Byggreturer fortsätter dock att leverera mycket bra resultat under kvartalet. HMB har god drift och levererade bra resultat under kvartalet.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer