maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Novedo blir ny stark markentreprenör

När företagsgruppen Novedo nyligen förvärvade Gnesta Bergbyggare, bildades en ny stark aktör på entreprenadmarknaden som är att betrakta som ännu en ny jätte i branschen.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article - Gnesta Bergbyggare är en välskött koncern på en stabil marknad som drivs av landets omfattande behov av infrastrukturinvesteringar. I Gnesta Bergbyggare har man lyckats bygga en fin kultur med låg personalomsättning. Jag ser fram emot GBB-koncernens fortsatta utveckling under ledning av Dennis Hedström och VD Nenad Blagojevic”, säger Per-Johan Dahlgren, VD för Novedo. Foto: Novedo

Gnesta Bergbyggare är Novedos femtonde förvärv sedan starten 2021, det tredje förvärvet 2022 och ännu ett steg mot börsintroduktionen som är planerad att ske under det första halvåret 2023. I portföljen finns även sedan tidigare markentreprenören Deramont Entreprenad med en omsättning på 120 miljoner kronor, samt VE Sten AB och Valter Eklund Stenentreprenader med omsättning på 140 miljoner. Med Gnesta Bergbyggare, inklusive koncernbolag, som omsätter ca 280 miljoner kronor, får vi här alltså en trio i markbranschen som tillsammans omsätter drygt en halv miljard.

- Gnesta Bergbyggare är en välskött koncern på en stabil marknad som drivs av landets omfattande behov av infrastrukturinvesteringar. I Gnesta Bergbyggare har man lyckats bygga en fin kultur med låg personalomsättning. Jag ser fram emot GBB-koncernens fortsatta utveckling under ledning av Dennis Hedström och VD Nenad Blagojevic”, säger Per-Johan Dahlgren, VD för Novedo.

- Vi är en av de största aktörerna i Norden avseende bergsprängning och bergarbeten. Med Novedo kan vi öka utvecklingstakten och fortsätta växa såväl söderöver som norröver, säger Nenad Blagojevic, VD Gnesta Bergbyggare.

Novedo är en företagsgrupp som förvärvar och utvecklar företag där entreprenören både vill sälja sitt bolag och driva det vidare.På den premissen förvärvar Novedo affärsmässiga bolag med en god kultur – bolag som tar vara på medarbetarna samt har nöjda kunder, god lönsamhet och starkt kassaflöde. Bolagens entreprenörer går in som delägare i Novedo. Man fortsätter att leda sina bolag i samma positiva anda som tidigare men med större utvecklingsmöjligheter. Erfarenhetsutbyte mellan entreprenörer och stöd i strategiska frågor gör att man blir starkare tillsammans.

Text:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer